Svensk mark och mjölk.

På svensk mark. På obestämd tid. Förhoppningsvis åker jag till England och jobbar om jag hittar någon familj.

Det var en lång dag igår. Tog tåget från Cordoba kl 7 och kom hem till Klippan sen eftermiddag. På tåget visade de The Vow så de två timmarna gick fort. Sov under hela flygresan. Satt bredvid franskar på tåget från Köpenhamn som var jätteexalterade att vara i Malmö. Hade skrivit ut massa papper och bilder om resan hit och vad dem skulle göra Malmö. Gullisar.

Fick massa kramar och massa svensk mjölk när jag kom hem! Mysigt! Känns som om jag varit borta så mycket längre än vad jag har...haha. Fail. Men trivs man inte blir ju allting segare. Men det känns som rätt beslut och känns som det som väntar kan bli så mycket bättre. Men känns skönt att ha en mellanlandning i Sverige först!

Idag har jag haft det trevligt hos mamma! Ätit gott och haft det mysigt! Nu ikväll har vi spelat spel och ikväll ska jag titta Chelsea. Klagar absolut inte över att vara hemma! :)




Where I belong.

Efter att ha pratat med mamman igår kändes det ända rätta att åka hem. Därför bokade jag flyg hem imorgon. Jag har nog aldrig längtat hem så mycket som nu. Det var spänt igårkväll och jag känner mig inte direkt välkommen av mamman längre...bara det gör att jag inte står ut. Känslokall är hon också. Ska bli skönt att komma hem till människor som faktiskt visar kärlek.

Idag är det sista dagen här, väskan är nästan packad och jag är nyduschad. Ska ge mig ut på stan och se om jag hittar någon god frukost och något litet att ta med mig hem.

Vi får se hur det känns när jag kommer hem. Ska vara hemma ett tag, men ska söka familjer i England under tiden. Jag menar det var ju faktiskt det som var min dröm. Men så är det och imorgon är jag på svensk mark igen. Oh yeah!




All the small things..

Okej. Jag ska bättra mig här och inte vara så deppig. Har så fina vänner som stöttar mig, tack!!

Idag var jag ute och gick. Gick förbi shoppingcentret som var stängt. Tänkte att jag skulle handla nötter och tomater i mataffären, men icke. Den var också stängd. Tänk om man är i stort behov av något så är allt stängd? Jag förstår mig inte riktigt på Spanien ibland...

Iallafall. Gick hem till tomt hus och tittade på två avsnitt Kyle XY och drack vatten...haha patetiskt.
Vid 3 kom familjen hem och pappans mamma och syster tror jag. Det blev mat utomhus. Pasta med parmesan, bröd, massa olika ostar, chips och sallad. Mat är iallafall något spanjoner kan. Höll dock på att frysa ihjäl om händerna och nu har jag blåa händer typ. Kändes som jag var en alien eller något vid matbordet då alla pratade med varandra på spanska, skrattade och tittade konstigt på mig när jag var mätt. Ursäkta att jag äter lite typ?!

Äldsta tjejen kom in på mitt rum och frågade om jag ville göra engelska med henne, det var trevligt att någon ville prata med mig...trots att det är söndag.

Ikväll ska jag sova tidigt tror jag. Tror det skulle bli jordgubbar till efterrätt. Låter ju inte fel. Konstigt nog är vardagarna roligast för mig, då gör jag typ nytta och känner mig lite friare än helgerna. Dont ask me why.




ursäkta.

Ursäkta att jag är så negativ, men seriöst. Jag saknar allt där hemma. Saknar Sverige. Saknar till och med snön. Vaknade för 1 timme sedan men ligger fortfarande i sängen för jag har noll motivation att lämna den och inga planer för idag. Mina ögon är röda och min a kinder våta. Hur mycket jag än försöker se det positivt trycker negtiv ner mig. Jag befinner mig på fel plats i världen, jag är ledsen varje dag, jag fryser och ringer hem så ofta jag kan.

Jag är trött på att känna såhär och aldrig i hela mitt liv har jag varit såhär ensam. Great.


Like a rollercoaster.

Alltså, jag vet inte, men nu har jag varit här i två veckor och jag skulle kunna åka hem nu. Så är det faktiskt, men jag kommer inte att göra det....för jag tror att saker och ting kommer bli bättre, iallafall hoppas jag det.

Det är ensamt och tyst på mornarna. Skrik och spanska i 180 på eftermiddagarna. Kvällarna är mina favvisar, då är barnen trötta och jag kan prata med mamman, titta på tv, titta tvserier, skypa osv.

Att leva i en stad där man kan formulera enkla meningar men inget mer och de andra dessutom inte kan engelska så bra är inte det roligaste jag varit med om...Men jag antar att när jag kommer hem kommer att inse vilket äventyr det här har varit.

Bergochdalbana går upp också, dock inte just nu. Men någon gång.



We can runaway, baby we can runaway

Ett tag sedan. Inte hänt mycket inte. Dagarna är väldigt lika och jag är i stort, väldigt stort behov av att träffa folk i min ålder. Igår skypade jag med Anna i över 2 timmar. Var trevligt med en svensk människa, haha.
Det känns som jag glider på ett bananskal i detta huset. Jag får min tvätt tvättad och struken. Jag får rejält med mat. Jag behöver inte städa eller något sånt. Jag behöver inte göra mycket mer än prata engelska med barnen....ok. Därav väldigt mycket fritid och därför behöver jag träffa folk. Gah. Men det ska nog lösa sig...någon dag.




She moves in her own way.

Godkväll!

Skoladag nr 1. Kort sammanfattning....

*enligt mina klasskompisar kommer Roger Federer från Sverige, lika så den goda chokladen Lindt.
*Vi är 7 stycken och jag "klickade" med den äldsta...amerikan och i äldre åren. Wihay...not.

*Att hoppa in mitt i en spanskaklass är svårt, väldigt svårt.

Annars då? Jotack har varit en fin och varm dag. Hoppat studsmatta med yngsta killen, tränat engelska med de äldre två, lyssnat på The Kooks i värmen och sett på gamla Pretty Little Liars-avsnitt.

Att det är alla hjärtansdag idag märks typ inte..FOREVER ALONE.

Hoppas ni haft en fin dag.
Natti.






in any other world

Alltså, hittade ett shoppingcenter ungefär 10 min från huset. Hur nice? Ännu bättre är att alla mina favoritaffärer finns inklämda i detta center. Aweeesome.
Ska dit snart igen för att skaffa kontantkort till mobilen...
Just nu sitter jag i sängen och äter nötter och choklad, hej vad nyttig man kan vara....men det är ok för jag är förkyld. Snart kommer nog barnen hem och ska äta lunch och på torsdag börjar jag skolan. Jag längtar faktiskt.Ska bli kul att se hur mycket spanska jag faktiskt kommer ihåg!
Hoppas träffa lite folk också då nu min enda vän är hunden...eheheh.
Igår skypade jag med familjen, var för sig. Skönt att höra svenska och röster man saknar.

Nu ska jag fortsätta kränga...byeee




I can lift a car up over myself.

Yaay. Hade skrivit ett långt och fint inlägg men nehe, det försvann.
sure, summerar dagen kort då...

*Myste med hunden.
*Åkte in till stan för att titta med familjen. Fina gränder, hus, affärer, träd osv...
*Gick förbi moskén som Cordoba är mest känd för! Galet pampig.
*Åt tapas för första gången på riktigt i Spanien. Typ check!
*Har skypat med mor, trevligt!
*Har sett på 102 dalmatiner själv....

Några fina bilder från idag. Obs! Ej mobilkameran utan riktig kamera!!








There's a fog along the horizon.

Tjaa!

Idag har jag lyckats ta rätt buss in till centrum där jag shoppat lite smått. Vad ser ni på bilden. Hittat en jättemysig affär med perfekta kläder. Ville köpa allt men slutade med att jag köpte ett par hängslebyxor. Har letat efter sådana i åratals! Finally. Ett vinrött bälte från h&m blev det också eftersom mina jeans konstigt nog kasar ner heeeela tiden. Gah.

Hittade jättegulliga kvarter med trånga små gångar och fina spanska hus. Ska åka in och ta lite bilder någon dag nästa vecka hade jag tänkt.

Var meningen att jag skulle träffa någon 'vän' idag men blev inte så...istället har jag haft deeptalk med mamman framför en mysig brasa. Hon berättade lite om barnen osv så det känns mycket bättre nu.

Ikväll har jag sett på ett småkryps liv med yngsta killen, då föräldrarna var ute och roa sig. Lyckades få honom att gå och lägga sig utan att gnälla eller gråta, 1-0 till Sabina. Oh yeah!

Ska också sova nu hade jag tänkt.

So see you tomorrow!

btw, hade ledig tid idag så mamman så att jag kunde titta på tv eller nått och gissa vad jag hittar när jag zappar bland canal+kanalerna?! Yep, Chelsea's match. Trodde den skulle vara på kvällen, ganska tur man har liksoooom. Dessutom vann dem med 4 -1.








Looking for Alaska

Idag började jag dagen med en kopp te och honungsflingor, inte så dumt! Hade sällskap av de två städerskor som finns i huset. Den ena luktar tantparfym och påminner om en tant på gran canaria. Hon la in mina kläder i garderoben och bäddade min säng och sen sa hon att jag var duktig....well ok. Den andra städerskan är väldigt spansk. Klär sig i en färg var dag och pratar spanska i 180, men hon är väldigt snäll.

Efter frukosten bestämde jag mig för att ut i solen och springa lite. 100m från huset finns en springbana som går ziczac och ett varv tar ungefär 20 min att gå. Det finns massor av apelsin eller clementinträd runt omkring banan och det var väldigt harmoniskt att träna där.

Umgicks med barnen lite, fick en och en halvtimmes ledigt då jag läste Looking For Alaska. Bra bok men lite underlig....

Vid 5 skulle barnen rida och jag hängde med. Var mitt ute i ingenstans och jättevackert med gröna ängar, hästar, skog, hundar och en solnedgång. Dock väldigt kallt!

Nu ikväll har jag träffat pappan för första gången (man hälsar ju med en puss på var kind här, men jag råkar nästan alltid sträcka fram handen...oops) iaf han har möööörk röst, väldigt mörk. Men mysig. Han är hemma på helgerna endast.

Har sett på Sherlock Holmes nu ikväll och imorgon skulle jag kanske träffa någon i min ålder och gå på någon karneval i stan. Den som lever får se så att säga!






I Spanien!

Hola!

Är ledig på mornarna...trevligt. Så tänkte berätta lite om resan!

Igår vid 5tiden gick jag upp och pappa skjutsade mig till kastrup. Sa adjö och grät lite. Mes jag är, haha.

När jag gick igenom security sa typ alla gracias...omg jag är inte spansk för jag ska till Madrid...
Iallafall, flyget var 15 minuter försenat och innan start tvättade dem vingarna. Fick fönsterplats och ingen bredvid mig, ohyeah. 3 timmarna på flyget gick oväntat snabbt då jag läste, var på toa, läste, åt godis, tittade på molnen, tittade på snygg kille osv. Vipps var vi i Madrid!

Hittade min väska, frågade efter expressbussen till tågstationen. Nojjade att jag inte skulle hinna med tåget. Hann med tåget. Fick sitta bredvid spansk gubbe som luktade blä och envisades att prata med mig, trots hörlurarna jag hade i. Åkte förbi ett jättevacker landskap. Gröna kullar, fina små träd, små åar, stora sjöar och solsken. Så vackert!

Mormorn i familjen mötte mig på stationen. Mitt efternamn var felstavat på lappen hon höll, men whatever. Hon pratade lite engelska och lite spanska om vartannat och jag förstod henne faktiskt. Hon körde hem oss till huset som var wooow. Stor dörr, stor hall med högt till taket och mycket glasväggar och vitt. Köket var enormt och jag möttes av en hund - Yodo. Aw. Hjälpte till med tjejens läxa, lekte med bilar med den lilla, han lärde mig spanska orden för de olika fordonen och tyckte det var jätteroligt när jag sa fel. Spenderade kvällen framför spansk tv, fick huvudvärk, hälsade på mamman som kom hem sent och gick och la mig. Kallt har det varit inatt och fönsterna är tunna. Men har tjockt täcke. Skönt!

Idag ska mamman visa mig runt i stan...

yes, vi hörs!


utsikten från min balkong!

Hejdå Sverige. Hej Au Pair.

Det här kommer bli mitt sista blogginlägg från Sverige. Imorgon kl 9 går flyget till Madrid, Spanien. Jag kommer därifrån att ta tåg ner till Cordoba där jag möts av mormorn till barnen.
Sjukt att det är så nära nu. Jag kommer inte se min familj på massa månader. Jag kommer inte gosa med min katt. Jag kommer inte sova i min egna goa säng. Men vet ni vad? Det känns bra. Att jag har möjligheten att få uppleva detta är värt så mycket så jag ska tänka på allt roligt jag förhoppningsvis kommer att vara med om. Jag tror att det kommer bli ett lärorikt äventyr.
Kom gärna och hälsa på! ;)
 
Vi hörs från Spanien om någon dag!
 
 

That was then, this is now, took some time to come around.


 
Packar. Lyssnar på Jesse McCartney, Walk The Moon, Fun., Hot Chelle Rae och Darin förståss.
Kan inte förstå att det är typ 3 dagar till jag sitter på ett flyg till Madrid. Tills att jag sitter på ett tåg från Madrid. Tills att jag är framme och möts at mormorn och barnen på stationen. Att jag får sova i en säng jag aldrig sovit i förut som ska bli min i månader framöver. Att jag lämnar vinter och reser till vår. Att jag kommer vara omringad av ett annat språk. Att det kommer finnas en hund i huset jag kommer bo i. Att jag kommer plugga spanska. Att jag kommer leva utan laptop. Jag kan liksom inte förstå att det är så nära. Jag kan inte heller förstå att det blev Spanien istället för London. Woah. Hjälp.

Saker ni kanske inte visste liksom...

- Jag är rädd för eld. Jag vågar inte tända ljus med tändstickor, och jag får panik ibland när jag tror att någon glömt stänga kaffekokaren.
 
- Jag har typ världens fulaste skratt. Typ en blandning mellan en gris, långben och en ostämd elgitarr...
 
- Jag har haft en sportig, en pojkflickig och en färgglad period i mitt liv. Nu älskar jag blommönster, kragar och vinrött..
 
- Jag gråter för små saker, jag gråter för jobbiga saker, jag gråter till filmer...
 
- Jag har glasögon. Röda. Jätteofina på mig. Har bara dem på mig hemma. När jag var yngre hade jag runda lila glasögon, mittbena och ett ögonbryn. Ohyeah!
 
- Ljusslingor gör mig lugn.
 
- Jag vill flytta till en ny stad, träffa nya människor och börja ett helt nytt liv.
 
-  Jag kommer aldrig glömma min första kram av Darin. Eller rättare sagt kommer jag inte ens ihåg den. Jag minns bara att han slog armarna om mig sen är det blurblurblur och sen ser jag han gå mot vakterna och lämna publiken. Har aldrig känt så, varken innan eller efter kramen.
 
- Jag kan fortfarande inte förstå att jag sett Paul McCartney live. Min favorit-beatle. Att sitta i Globen och höra honom gjorde mig verkligen lycklig.
 
- Jag sminkar mig inte.
 
- Varje dag önskar jag att jag vore typ 10 cm längre.
 
- Jag har uppnått3 drömmar hittills i mitt liv: Hole- In-One (golf), varit i Los Angeles och som sagt sett en Beatle live.
 
- När jag var 8 år firade vi min födelsedag på Disneyland i Paris. Det var den bästa födelsedagen ever. Åt frukost med alla disneyfigurer.
 
- Jag tycker att James Dean och Zac Efron är dom snyggaste människorna som vandrat på denna jord...än så länge...
 
- Girl crush - Emma Watson
 
- Jag hatar att prata i telefon, vilken folk nog märkt..
 
- Jag kan tänka mig bo i Stockholm eller London.
 
- Har varit kär i en lärare. Hahaha, där sa jag det. Har förnekat det så länge, men ja, jag var nog det.
 
- Ibland känns det som jag har fler vänner på internet än i verkliga livet.
 
- Jag är tokig i Fernando Torres och för höll jag endast på Liverpool pga av honom. Men när han bytade till Chelsea har jag liksom fått kärlek för hela laget. Så våga inte säga att jag hejar på Chelsea bara för Torres. Det är fel. Torres är favoritspelaren, men jag hejar på laget och inte Torres. ;)
 
- Jag vill gifta mig i en skog, lila eller vinrött tema och Magnus Weideskog ska sjunga.
 
- Jag har typ inget liv eftersom jag sitter och skriver denna lista. Nu får det vara nog.

RSS 2.0